Monday, December 28, 2009

Quote of The Day..

In the middle of d nite...
suddenly...i miss my fren...so much....
and i hope that 'my fren' miss me too....

-aYu-

Come Back!


askum..
rasanya da lama tak menulis di sini..
mungkin kerana busy sejak 2,3 menjak ni...
nak story ape di sini ye..??
erm...lagi beberapa hari kita akan memasuki tahun baru..
da bersedia dgn azam baru..? hope biarlah tahun akan dtg ini lebih baik dr tahun2 sblumnye...

Azam baru ayu utk tahun 2010:
* Nak cari kerja yg elok..
* Nak jadi lebih rajin utk bersenam..(hehehe..bole caye ke??)
* Nak beli SLR camera..tak kisah la ape brand pun..yg penting SLR)
* dan.........(yg ni rahsia..tak leh bagitau..hehe)

ok la setakat itu sahaja..
Insyallah, akan ku menulis lagi di sini...

-aYu-

Tuesday, December 15, 2009

Monday, December 14, 2009

Al-Fatehah..

(Today's Mood: GLOOMY)

Malam Sabtu yg lalu 12/12/09, aYu gi konsert Hot.Fm d Tanjung Emas Muar..
Dataran penuh sesak dgn org..sampaikan da tak bole nak bernafas..
Kalau tidak kerana Mikail, tak mungkin ayu akan mensesak2kan diri utk ke konsert tu..
Mikail nak sgt tgk artis atas pentas menyanyi..tp tak kesampaian sebab da penuh dgn manusia2 yg mempunyai keinginan yg sama dgn Mikail.. Terdetik plak di hati, "dorang ni yg dpt duduk depan2 stage, dtg kul berape ek??"..

Baru dgr 2 lagu, di mana hanya dapat melihat melalui skrin besar, kami pun buat keputusan utk balik..boring.. org ramai..tgk kt tv sudeyyy...ade kuar tv ke??uhuks!
Parking keta lak jauh...kena la menapak...
Sewaktu menapak utk ke kereta, ade orang menegur dari arah bertentangan..
"Eh Ayu, dah nak balik ke??"
Terkejut gak..Ayu angkat muka tgk..dan tersenyum..
Ada 2 orang jejaka dari arah bertentangan..teman sekampung..
Sharil...
Ayu pun balas balik.. "Nak balik da..boring"
"Ayu...Lama tak nampak..." Amir plak tegur...
Ayu sempat jawab sambil senyum "ayu ada je.." Dan terus berjalan...
Mereka baru sampai utk menonton konsert..

Dan keesokkannye, terserempak lagi dgn mereka di simpang jln.
Ayu sempat membunyikan hon n mengangkat tgn dgn mereka yg berada
di dalam kereta Satria Neo kaler orange...

Memang pertemuan dan ajal itu di tangan tuhan...
Itulah kali terakhir Ayu melihat mereka berdua..Amir Awang & Sharil Manaf..
Kerana pada awal pagi Isnin tadi, mereka telah pergi utk selama-lamanye..
Mereka berdua terlibat dlm kemalangan jalan raya di highway Plus utk balik ke Muar dr KL..Dengar khabar arwah hantar kwn ke KL.. Memang tak sangka..
dan memang tak diduga...
Mungkin Tuhan lebih menyanyangi mereka..

Mak cakap Sg Abong betul2 suram ari ini..
2 orang anak muda meninggal dunia bersama...
Penuh dgn org utk dtg menziarahi...
Sebagai kawan, ayu juga turut merasa dukacita di atas pemergian mereka..
Semoga Tuhan mencucuri rahmat ke atas Roh mereka...

Al-Fatehah buat Mohd Sharil Bin Manaf & Mohd Amir bin Awang..


-aYu-

Wednesday, December 9, 2009

Quote of The Day..

To tell you the truth,

I've just been,

Avoiding everything....

Monday, December 7, 2009

Menanti Sebuah Jawaban



Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu
Seiring jejak kakiku bergetar
Aku tlah terpaku oleh cintamu
Menelusup hariku dengan harapan
Namun kau masih terdiam membisu

Sepenuhnya aku...ingin memelukmu
Mendakap penuh harapan...tuk mencintaimu
Setulusnya aku...akan terus menunggu
Menanti sebuah jawaban tuk memilikimu

Betapa pilunya rindu menusuk jiwaku
Semoga kau tau isi hatiku...
Dan seiring waktu yang terus berputar
Aku masih terhanyut dalam mimpiku

Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu

-Artis : PADI-

Sunday, December 6, 2009

Tuesday, December 1, 2009

Movie of The Day...

New Moon...Twilight Saga..
Movie dia bole tahan..
but frankly speaking, the novel is much more better la..
the cast mmg power..di tambah pula dgn ketampanan wajah actor2 dia..huhuh..
bole bg 4stars je kot utk dis movie...
Sorry kt cikyah coz I da tgk tanpa pergi bersama dia..hahahah...

-ayu-