Thursday, November 4, 2010

10 Alasan Terbaikkk utk Ponteng Kerja..

Halurr,

Adakah korang tengah pening kepala pikirkan apa alasan yg nak diberi kepada Bos masing2 sebab korang tak datang kerja..Adakah??? Adakah??
Mungkin alasan2 yg saya dapat dari Newspaper The Edge ini dpt membantu..

1) Hantar mak pi hospital coz mak kena patuk ayam.

2) Jari tercedera coz tersangkut kat bola bowling.

3) Semalam langsung tak rasa pandai so takleh buat keja.

4) Keta rosak kat sempadan Thailand, terpaksa panggil pomen Siam dtg baiki kereta di Thailand.

5) Lembu pecah masuk rumah, terpaksa tunggu org insuran dtg.

6) Kat ofis semalam balik lewat, kepala terhantuk sebab terlalu tekun buat keja sehingga mencederakan leher.

7) Terpaksa balik kampung coz ade pembahagian wasiat/harta. tak bole miss..

8) Otak serabut kalau dtg keja tengok muka bos semakin bertambah serabut yg bole mendatangkan masalah mental.

9) Bekalan air putus. Tak dapat mandi n gosok gigi.

10) Takde duit tambang gi keja.


p/s: HAppy Deepavli utk Semua kaum Hindu Di Malaysia.. Especially to my lovely Boss..



-aYu-

Monday, November 1, 2010

HairCut..

Saya sudah potong rambut hujung minggu yang lalu...

Hurmm.... (Sukati saya la...Rambut saya!!)

lakkk....




p/s: Dady, boleh tak dady cepat sembuh...?? Ayu syg dady...


-aYu-

Monday, October 18, 2010

Happy Birthday Mum.. (22/10/2010)



When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause 'MuM' you're amazing
Just the way you are...



Hidupku utk dia...
Cinta dan sayang ku utk dia...
Tawa dan tangisanku utk dia...
Jadi...
Jgn pernah sakiti dia (ibu ku)...
Kerana aku akan menyakiti mu sehingga ke akhir hayat ku...

-aYu-

Tuesday, October 12, 2010

Saya Dan Tren 3...


Pokok ini sangat menyeramkan okkk...
Sangat GHOST okkk...

Dan sgt merbahaya pabila waktu malam menjelma terutama kpd pelanggan2 wanita yg parking di situ dan yang harus melintasi POKOK GHOST itu...

'Diharap Pihak KTM mengambil tindakan dgn segera okkk..'
'Kalu tidak saya CALL pakcik Karam Singh Walia..!!!'
'HAH...CEPAT LA TEBANGGGG!!!'


-aYu-

Saya Dan Tren 2...



Suatu petang di sekitar September 2010..

Si wanita berbadan gempal, bertudung litup dan berkulit gelap..
Manakala Si lelaki, bole dikategorikan sbg berpenyakit jika melihat dari fizikalnya...
tetapi,
Mereka boleh dikatakan sgt cinta menyintai dan sayang menyayangi..
Sungguh mesra bergelak ketawa di dalam komuter (tren)..

Selang beberapa minit kemudian,

Si wanita merampas HENFON dari Si lelaki..
Maka bermulalah episod cinta yg tadinya bahagia ke akhirnya tiba2 penuh dengan marah dan benci..
Si wanita, merenung tajam lelaki sambil menunjuk mesej2 yg tertera di henfon si lelaki..
Dengan slumber si lelaki menjawab, 'Member'
Si wanita menggeleng..hanya tunduk kesedihan..
Mereka diam seribu bahasa...........


----------


Suatu petang di sekitar oktober 2010.

Masih sama lagak si lelaki yg berpenyakit....
tetapi,
si wanita bukan yg sama lagi...
Tidak bertudung, berbadan kurus, berkulit sawo matang..
Mereka bepelukan mesra di dalam PUTRA LRT...
Sgt in love..
Dan mata si pemerhati terbeliak...UNBELIEVABLE...

----------

Moral of d story: LU PIKIR LA SENDIRI...hihi..


-aYu-

Monday, September 27, 2010

Saya Dan Tren 1

Sejak berkecimpung di arena naik tren gi keje ni,dapatlah saya membuat pemerhatian sedikit sebanyak mengenai penumpang2 tren yg warganegara mahupun yg tak berapa nak warganegara dan yang berjantina mahupun yg tidak berjantina okkk...

Antara jenis2 yg dapat saya simpulkan adalah:

- Jenis yg suka perhati, merenung atau memandang penumpang lain dgn khusyuk. Terutama perempuan ye yg jd mangsa tenungan sehingga menjadikan org yg di tenung itu serba salah..(aku pakai baju terbalik ke ape arini...?)

- Jenis yg dengar mp3 menggunakan earfon tetapi kuat giler volumenya sehingga dpt didengari oleh penumpang lain. (Serupa takyah pakai earfon oitt!! Loudspeaker sudahh..)

- Jenis yg memicit jerawat di hadapan penumpang lain.. (Geli okk, jgn sampai jerawat tu terpancut kat kulit org lain sudah..!)

- Jenis yg kapel seronok bercinta di dlm tren. Bukan main terlentok2 mesra alam lagi.. (naik kete sendiri la..naik keteapi watpe klu cmtuu...)

- Jenis yg tido tak ingat dunia. Sambil berdiri pun bole nak tido. Mmg tak paham.. Siap landingkan kepala kat bahu org sebelah tuuu... Bukan sahaja bahu, tetapi cermin tren pun boley dijadikan tempat landing, sampai kepala terhantuk2 kat cermin tren tu pun stil tak sedar gak..(Kak Shu jgn terasa lakss..hihi)

- Jenis yg ulat buku. Fuh seronok dia membaca. tak kiralah surat kabo ke, buku novel ke, magazine ke, sampai kan org nak lalu pun tak bole, nak2 time peak hours tren tengah bersarat ngn org tu pun stil nak pegang buku membaca...

- Jenis yg cakap kuat2 dalam fon cita pasal biznes juta2... Ni lagi lah takleh blah. Adakah kerana org yg dihadapan mahupun dikiri kanan kamu adalah awek utk kamu tarik perhatian dia?? itu bukan menarik perhatian ok...Itu hanya membuatkan org ingin menolak kamu ke dlm gaung okkk.

- Jenis yang suka mengambil kesempatan ke atas org lain. Baru je seat tu kosong, bagilah org yg dah berdiri depan seat tu duduk. Ini tidak terus laju potong line org lain sebab nak duduk punya pasal. Smpaikan org mengandung ke, org tua bongkok2, n ibu sdg dukung baby pun telan liur je sebab tak dapat duduk.. Ini kebanyakanya lelaki..(Giler tak gentlemen sehh!!)

Ya, pemerhatian n kajian saya belum habis lagi. Banyak yg perlu dirungkaikan di sini. Oleh kerana sudah petang, saya mahu pulang. Len kali saya update lagi pasal ini.. Okkkkk...

-aYu-

Saturday, September 25, 2010

Saya Dan Derma Darah



Saya derma darah kt opis aritu okk...

First time dlm idup okkkk....

Tak takut ponn okkk...

Tapiiiii..... balik dari derma darah terus demam okkkkk....

And....

Me: Dy, tolong picit...ayu demam.. (sambil menangis...)
Dady: Hah! Derma darah lagi..Dah tau diri tu tak kuat pegi derma darah buat apa..
Dah lembik da camni, gi derma darah lagi..tak tanya orang dulu, terus je derma darah...bla..bla..bla.. derma darah...bla..bla..bla...

Kena bebel okkkkkkk......Lakk...

-aYu-

Thursday, September 16, 2010

Zaman Sekarang...



Gambar di atas hanyalah sekadar hiasan.

Zaman dulu sume gi main meriam buluh time2 raya..

Tapi Raya tahun 2010, budak2 skang da lepak main internet game..erm..

Tahun 2050 bagaimana pula ek??

-ayu-

Wednesday, September 8, 2010

KELENGANGAN KUALA LUMPUR

Betul ke word saya guna atas tu..? KELENGANGAN..?
Cam tak penah dengor plak.. (Ha! Amek ko bahasa MUOR aku da kuor!)
Arini kita guna bhs Muor la ye.. Almaklum ler da nak raye..

OK..No issue!
Apekah perasaan anda apabila kena bangun pagi2 sehari sebelum syawal utk pulang ke..
bukan ke kampung ye, tapi ke opis..
Adoiii... Cam lawak pun ade gak.. Hurmm..
Arini 730 saya da sampai opis..ramai nyerrr ade kt opis.. sorang dua jek.. lakk..
Ini lah nak cite nih, jalan kat KL punya la Lengang.. (lengang bermaksud: cek sendiri kamus dewan okehh!)
Kalau nak shuffel atas jalan tun razak ni pun takde hal la...
Memang tak banyak kete..

Kat department saya da ramai cuti..
Bos pun da balik INDIA kelmarin. Eh sape yg nak raya sbnarnye nih?? hehe.
So skang saya nak fikir ape yg bole saya lakukan sampai kul 1 arini...
Saya rasa lebih baik saya gi wat air dulu.. OPPPSSS..!

-aYu Kayu-

SELAMAT HARI RAYA...

Adakah anda mendengar ura-ura mengatakan raya akan jatuh pd hari esok iaitu KAMIS??
Apakah ini semua TRUE??
Jangan lah....

Tau tak kamu yg skang ni saya masih berada di OPIS??
(Dan asek menguap dari pagi tadi sambil layan YM n blog org lain....)
Membilang waktu je nak abes keje..
Jangan lah dera saya begini...(Lakk...mane de org dera aku...)
Saya tak sanggup untuk pulang ke kampung halaman dgn tergesa2..
Da komfem2 la jalan jem...
Skang ni pon da jem kat Hiway..Esok time saya nak balik KOMPEM la lagi jem sejem2nyer..
Tapi kalau btul esok raya, seronok juga, balik raya malam2 hari ni..solo lak tuh!
Komfem la saya akan menekel mamat2 kereta sebelah yg sama2 tersangkut di dalam kesesakan lalu lintas kat HIWAY tu..

ERm..
Saya pon cam tak caya je yg saya masih berada di opis sdgkan lagi 2ari je nak rya..
Itu namanya komited pada kerja okehh!! (sebenarnya da takde cuti..!hikss)
Esok pun keja..tapi dapat halfday..so esok tengahari baru balik KAMPUNG..
Kepada yg byk bertanya, dan saya mmg serius penat nak ulang2,
kampung saya di MUAR. Ye! Saya org Johor! JOhor Boleh! Msia Boleh!

N cerita pasal raya,
tahun ni saya beraya di rumah MAMY n IBU (kenal ke?? kalau tak kenal dok diam2..)
Agak excited gak tahun ni sebab dapat bagi duit raya..(first Time!)
Almaklum ler da keje..
Dulu komfem asek menerima je..duit raya plg byk mesti la title tu saya yg dapat..
Sekarang tak akan merasa lagi..isk..isk..isk..sedeyyyyy..
tapi saya tak menolak kepada sesape yg masih ingin memberikan duit raya kepada saya..
(Saya nak kaler Hijau atau Purple ye!! Bukan kaler sampul, tapi kaler duitnyerr..Wahh!! Sgt mata duitan! Syaitan!!)

CEKLIST UTK BALIK RAYA ESOK:
1) Baju raya - ini da pack seminggu awal..
2) Baju tak raya - ini lom pack lagi.. malam ni kena pack la..
3) Kasut raya - Da rasmikan aritu. So kena le masukkan dalam boot kete malam ni
4) Kasut tak raya - erm, CROCS saya masih belum dicuci dong..Ya AMPUN! Malam ni buat.
5) AMOYE CIKIBAMBAM - Takkan la nak bwk dia gak tahun ni. MAAP ye Amoye, ko beraya je la kat KLANG. kalau aku bawak ko, kompem ko lemas dalam kete coz lama tunggu aku kuar opis esok kul 1.. Dun worry i akan bagi u makan byk2 sampai perut u nak terburai okehhh..
6) Laptop - Ini tak leh dipisahkan dalam diri saya, bagai irama dan lagu. (Mana lebih penting, RAYA atau FB??)
7) Kete - Takyah servis.. MALAS!
8) Alat2 Mekap - Buang tebiat ke hape?? saya mane ade benda2 tu!
9) Alat2 Tak Mekap - Nanti saya pikirkan ape yang nak disumbat dlm beg tuh!
10) Ayat2 Cinta - Jgn mengarut Ayu!!

N dikesempatan ini juga saya nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua..
Maaf Zahir & Batin...
N kepada mereka2 yg da bagi mesej kat HP awal2 tu, tima kasih juga..
Sama2 la kita berdoa agar kita dapat menyambut syawal ini dengan gembira bersama ahli keluarga terchentaaa!

P/S: Sampai ati ko along, tinggalkan aku sorang2 malam nih.. Tapi padan muke gak utk ko ngn shima sebab kena tolong mak masak n kemas umah...hahahah..


-aYu Sayu-

Thursday, September 2, 2010

Quote of The Day..

Memang penat kalau hidup berpura2...

hurm...




Mood: Mengantuk..


-aYu-

Monday, August 9, 2010

Pengakuan Ikhlas..

Kini saya aktif ber FACEBOOK..!!

Sehingga tiada masa untuk blog...OMK!!!! (OH Mak Ko..!)

Boleh add saya : ayu hasliza

HeHeHe...


-aYu

Tuesday, August 3, 2010

Al-Fateha..

Saya telah kehilangan insan yang saya sayangi..
Arwah abah yang telah pergi pada 1/8/2010..
Semoga Allah cucuri rahmat keatas rohnya.. AMIN..
MOHD JOHAN BIN MASTOR (1957-2010)

Mood: Sgt Sedih..


-aYu-

Tuesday, June 15, 2010

Makan untuk hidup atau Hidup utk Makan??

Kalau orang tengok, memang orang akan kata buruk lantak...
Mana taknya, da pekena vanilla coke,
pastu pekena plak durian gred D24 bukan 3 ulas ye tapi 3 biji...Peh mmg mantap..
pastu rehat 5 minit, makan nasi plak lauk asam pedas ikan.. Mantap juga..
Pastu da habis nasi, tanpa berehat, makan plak Laksam..
Ish...anak sapa la nih..!!

P/s: Ada chance masuk Biggest Loser Next Season kalau tiap2 mlm makan rope tuuu...
Betul tak Kak Z??

P/s utk Kak Z: HP tu da bole wat tukun atau penyendal pintu oit, kalau org call byk kali asek tak dapat je....

-aYu-

Saturday, June 12, 2010

Quote of The Day..



When I get older, I will be stronger...
They'll call me freedom...
Just like a wavin' flag...


-K'naan-

Friday, June 11, 2010

Kalau Hujung Minggu kena Bangun Awal, tak Maradonna la namanya!!

'Umi bangun..' kedengaran suara Mikail Hakkinen memecahkan kesunyian pagi saya yg sgt sempoi....

'Erm...' Mimpi berpegangang tangan bersama Micheal Scofield di Berjaya Times Square mati serta merta...Mata memang langsung tak dapat dibuka...

'Umi mama suruh bangun keluarkan kereta ade orang datang nak betulkan tile kat depan tu..' sambung Mikail hakkinen lagi..Kali ini mata hanya dapat dibuka tahap 1...

'Umiiiiiii!' jerit Mikail pula..Terus terbuka mata tahap 3... Adoi...potongggg btol laa manusia ni dtg time aku tgh syok tido...getus hati saya...Ujung minggu ni weiiii...

Saya terus cargas bangun. Menyarungkan sweater dan turun ke bawah.. Nasib baik guna Pantene...rambut tak la cam Zombie sangat...Guna jari pun boley... Eh silap, tu Rejoice punya line....

Saya capai kunci kereta.

'Buka gate.' Arah saya pada Mika Hakkinen. Mika Hakkinen terus berlari ke arah gate. Kelihatan Mat Indon yg nak betulkan Tile tu da menyeringai di pintu pagar.

'Besar-besar buka' Tambah saya lagi kepada Mika hakkinen.. Kalau tak, kereta control je yg muat nak lalu. getus saya dalam hati. Enjin terus di hidupkan dan saya menggostankan kereta dengan gaya yg cekap lagi padat. Mat indon da usha semacam. aku tau la aku blom mandi....

Setelah selesai semuanya saya tanpa membuang masa naik ke atas sambil menghidup bau yg agak enak datang dari dapur. Ah, tido lagi penting.. Saya membaringkan diri di katil. Sambil terus memejamkan mata dengan padu. Er, tiba-tiba terfikir lak pasal mat indon tu. Saya mencapai henpon. Saya taip dengan laju. Ngantuk punya pasal..

'Jangan lupa watkan dia air'. Mesej send. Saya pesan kepada Along Da'Bom.

'Tak mau buatkan! Ayu bangun watkan ye. TQ' Balas Along Da'Bom lincah. Eh memain plak orang tua ni...Aku da ngantok ni.

'Gudnite..ZzzzZz' Balas saya ringkas. Kemudian mesej berbunyi lagi. Komfem dari along Da'Bom.

'Bangun awal sikit ye. Byk urusan hari ni. Kul 11 along kejutkan.' Peh!!! Belum dapat tido lagi da pesan suh bangun..Ini memang mendatangkan kemarahan..Saya taip lagi..

'Skang pun da tak dapat tido. Ko punya pasal.' Mesej terus di send ke along da'bom.

'Yahoo.' balas along da'bom ringkas. Ini memang membuatkan saya terbakor seketika di situ...Saya terus memejamkan mata lagi..Malas nak layan.. Dok serumah pun nak main mesej ke..Gila ke hape..Lain la sorang kat Ipoh, sorang kat Mersing. Bole tahan la lagi..Henpon berbunyi mesej lagi...

'Bangunlah, kata nak masak semalam.' ISh.....Jari jemari saya terus lincah menaip.

'Kenselto!' Balas saya pendek. Last2 dengar jeritan Along Da'bom dari bawah.

'Takpe la kita makan luar je ari ni.' Saya rasa tersentak mat indon yg tengah wat keje kat luar tu bila dengar suara petir Along Da'bom.

'Okehhhh' jerit saya pula..Tersentak untuk kali ke2 la mat indon itu. Lantak ko la Mat indon.Kalau handsome cam Aril Peterpan takpe juga...

p/s: Maradonna lak tetibe...

-aYu-

Thursday, June 10, 2010

Rindu Tak Rindu..

Da lama rasanya saya tinggalkan blog ni..
Saya tak menghilang..
Saya sentiasa ada...
Blog langsung tak jengah...tak lawat..tak bagi makan...tak bagi minum...
Kesian blog ni...tersisih...
Mesti blog ni kecik ati nih...Sori ye blog...
Agak kesibukan disitu.....

Ape nak type lagi nih....

erm.....

erm....

'Kewl'.... Lakkkk......


-aYu-

Monday, June 7, 2010

Quote of The Day..

Can we pretend that airplanes
in the night sky
are like shooting star..
i could really make a wish right now....

-Hawley-

Thursday, May 20, 2010

Gadis Di Tren - Part 2

Tren semakin perlahan.
dan kemudian terus berhenti apabila sampai di stesen yg dia tidak pasti ape ke namanya..
Almaklum la, dia masih baru menggunakan perkhidmatan itu..
Baru disedari, manusia yg berada di dlm tren semakin berkurangan..
Tidak seperti awalnya yg seakan perut ikan buntal..
Tiba-tiba datang seorang perempuan duduk di sisinya,
sambil menyeluk ke dalam beg untuk mencari sesuatu..
Kemudian mengeluarkan telefon bimbit berjenama iPhone..
DIa hanya mengerling dari sisi..
Kemudian dia memandang depan..dan membetulkan urat2 leher yg agak keletihan..
Sekali sekala dia mengerling wanita di sisi yg bersemangat ber'sms' sehingga
tidak menyedari bahawa sms itu dapat dibaca oleh orang lain..
terutama orang sebelah..

"Syg, jgn kecewakan baby lagi ye"

Dia telan liur..Sungguh jelas kelihatan sms itu..
Sms yg pendek, padat dan penuh tanda tanya di benaknya..
Mungkinkah perempuan disebelah pernah dikecewakan oleh kekasih, tunang ataupun suaminya itu..
Itulah masalah perempuan.. Terlalu mempercayai lelaki, kemudian dikecewakan, kemudian memaafkan kemudian dikecewakan lagi...HUh!
Dia memandang ke luar pula..
Fikirannya menerawang lagi...


bersambung..

-ayu-

Gadis Di Tren - Part 1

Dia memandang ke luar jendela tren itu.. Hujan rintik-rintik sudah berhenti.
Dia mendongak ke awan..Mentari petang semakin menghilang..
Wajahnya tiada reaksi..
Tren semakin laju pergerakannya..
Jarinya menyentuh cermin tren.. Berkemungkinan dia ingin menyentuh lebihan titisan air hujan yg mengalir di luar cermin itu.. Tapi mana mungkin...
Kali ini bibirnya tersenyum..Tersenyum sendiri..
Sekali lagi dia memandang jauh ke luar..
Wajahnya kembali tiada reaksi..
Fikirannya menerawang entah ke mana.....


bersambung..

-ayu-

Tuesday, May 18, 2010

Saturday, May 15, 2010

Futsal Tournament 15/5/2010..


Kaki lenguh...

Mana taknya, first time main futsal...

Opis wat tournament kat Subang...

MemANG tak pandai...boleh dikatakan kaki bangku...

Tapi dapat no 2 ok la tu kan...hihi


P/s: dapat no 2 pun, sebab ada 2 team ladies je..hihi


-aYu-

Wednesday, May 12, 2010

Harapan Seribu Harapan

Setiap hari, apabila turun dari ofis,
saya tak pernah putus2 berharap, dan saya sentiasa berharap...

Supaya....

Jln Tun Razak dihadapan ofis saya lengang tanpa sebiji kereta pun....

Ye...dan kini saya masih lagi menggantung harapan yg sgt tinggi itu....

p/s: Sesungguhnya, saya dah penat tersangkut didalam kesesakan lalu lintas
atau jammed di kotaraya KL....


-aYu-

Monday, May 10, 2010

Friday, May 7, 2010

Hujung minggu bersama tangan yang sakit

Tangan saya terseliuh..
Da agak berminggu juga menanggung kesakitan...
Baru semalam diurut oleh tukang urut yg agak berwibawa...
Makcik Cleaner di ofis yg berasal dari Indonesia..
Agak sakit n bengkak sedikit selepas diurut.
katanya biarkan satu hari nanti pasti elok..
So, kesimpulannya....
Lu pikir la sendiri.....Lak..tetibe...

-aYu-

Wednesday, May 5, 2010

Laughter is the best medicine..

Great Advice to Pass on to Your Daughters

1. Don't imagine you can change a man - unless he's in diapers.

2. What do you do if your boyfriend walks-out? You shut the door.

3. If they put a man on the moon - they should be able to put them all up there.

4. Never let your man's mind wander - it's too little to be out alone.

5. Go for younger men. You might as well - they never mature anyway.

6. Men are all the same - they just have different faces, so that you can tell them apart.

7. Definition of a bachelor; a man who has missed the opportunity to make some woman miserable.

8. Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.

9. Best way to get a man to do something, is to suggest they are too old for it.

10. Love is blind, but marriage is a real eye-opener.

11. If you want a committed man, look in a mental hospital.

12. The children of Israel wandered around the desert for 40 years. Even in biblical times, men wouldn't ask for directions.

13. If he asks what sort of books you're interested in, tell him checkbooks.

14. Remember a sense of humor does not mean that you tell him jokes, it means that you laugh at his.

15. Sadly, all men are created equal...

Laughter is the best medicine..

A man and his wife were having some problems at home
and were giving each other the silent treatment.

The next week the man realized that he would need his wife to wake him at 5.00 am for an early morning business flight to Chicago.

Not wanting to be the first to break the silence, he finally wrote on a piece of paper, "Please wake me at 5.00 am."

The next morning the man woke up, only to discover it was 9.00am, and that he had missed his flight.

Furious, he was about to go and see why his wife hadn't woken him when he noticed a piece of paper by the bed ... it said... "It is 5.00am; wake up."

Tuesday, May 4, 2010

10 Steps to Reclaiming Joy in Career

My bos had email me this article.
So i decided to share this to all readers..
It's true.. we have to be happy in everything we're involved..although we're not..
:( (isk...isk..isk...)

10 steps to reclaiming joy in your career:
1. Identify what gives you joy in your career - when do you truly smile?
2. List what is impacting your joy...this is a much harder list.
3. Choose to find happiness in each day...what are you grateful for today?
4. Calculate the impact of unhappiness...how much can you control?
5. How can you adjust the areas you can control?
6. What are you willing to change...are you whining, or can you take action?
7. What haven't you found joy in that you use to? Why did you lose it?
8. Make the effort and motion to find joy in something new...keep it as a focus.
9. Share what makes you happy...ask someone what did recently that had them really demonstrating happiness...listen and see it in their eyes.
10. Take the time, the energy, and the foolishness to skip, to laugh, to give yourself a hug.

The value of finding joy, can make the difference between feeling 'dread' on a Sunday night when you're thinking about going into work the next day to waking up with an attitude of making a difference, or impact.
The choice begins with an action. Identify what your first step will be.


-ayu-

Monday, May 3, 2010

10 things Single Woman hate to hear

1) So, why are you single? (Do we have to tell everyone y are we still single now..?)

2) You're too picky.. (Of coz.)

3) But you are pretty! Why don't you have a boyfriend?? (OMG! Is it a curse if we don't have any..?)

4) Maybe you're not looking for one.. (We're too busy for that..)

5) When the time is right you will meet someone. (What a relief.. We know that..)

6) When is your turn? -at wedding.. (Don't worry, we won't forget to invite..huhu)

7) He just wasn't a right guy for you. (Yeah, true..That's why we're not meant to be together..)

8) You'll find the right person for you. (Someday..maybe..)

9) Do you wan't me to look for? (No thanks!)

10) I wish i were single and in your shoes. (anytime!)

Thursday, April 29, 2010

Saya di Ofis Kini..

Gambar ini adalah untuk tatapan Kak Zarina dan sekufunya..huhu..
So, jika kamu bukan Kak Zarina dan sekufunya, sila tutup mata ye...
Lakkk...



-aYu-

Makanan Jepun yang Dicintai..

Saya sgt suka japanese food..Sushi sgt sedapp...sedapp..sedapp....
Semalam balik dari ofis, saya dinner di Sakae Sushi Jusco Bkt Tgi Klang..
(Kalau da namanya giler bergambar, kat memana pun sempat lagi akak nak posinggg.)










-Mereka ni bagai pinang dibelah 8..Anak beranak yg sgt terlampau..-

-aYu-

Tuesday, April 27, 2010

Info of The Day

Frozen Waves in Antartica..











P/s: For sure I'm not the one who will join a trip to Antartica..
No..! Never! I Swear..!

-aYu-

When the Heart speaks...

I

Miss

DLS

sooooooo

much........

(Hope they miss me too...)


-aYu-

Mat Rempit vs Motorcyclist

Is there any difference?? Please think about it....

Well, I think i shouldn't say this.. But I have to..

Mat Rempit should be banned on earth...

There's a reason behind the line...

So to all motorcyclist out there, please be well behave while you're on the road..
Don't let others judge you as 'mat rempit' although you're not.....

-aYu-

Monday, April 26, 2010

I KNOW I'VE PUT ON WEIGHT WHEN....

I EAT NASI LEMAK AYAM FOR DINNER EVERYDAY..
HAHAHAHA..

LIFE is Beautiful..Isn't iT??

-aYu-

Sunday, April 25, 2010

Quote of The Day..

It's better to be unhappy alone,
than unhappy with someone.....


-Marilyn Monroe-

Friday, April 23, 2010

Berhati-hati jika Terjumpa Wanita di bawah ini.

GAMBAR HIASAN 1

Nama dia Ateng..(spelling refer to Pikok)..
Bercita-cita menjadi pakar kaji bumi...
Tetapi bakal menjadi seorang PR yg berjaya..(insyallah)
Wanita biasa yg nampak cool tetapi ganaz pada hakikatnya..
Pantang dicabar dan Pantang maut sebelum ajal (uHuk,UhUk, tersedak medak aku..)
Akan melepaskan kegeraman dan kemarahannya melalui penggunaan HON keretanya..
Kadangkala suka menjerit secara tiba-tiba spt org sasau (mmg sasau masau pun)
dan suka berjalan seorang diri seperti hilang panduan dan arah hidup..
Sila Jauhkanlah benda-benda tajam dari dirinya...

GAMBAR HIASAN 2

Nama dia Dangdut..(Pelik sungguh nama tu)
Pelik seperti orangnya..
Bercita-cta menjadi pemandu F1..tetapi bawak beskal pun tak pass.. (huh!)
Suka membunuh,..bunuh semut2 dan Lipas2 yg bersarang di almari baju teman serumah..
Sama seperti Ateng dia juga kadangkala suka menjerit dgn tiba-tiba (seswaii la tu dok serumah..!)
Mempunyai penyakit susah untuk bernafas dalam lumpur... (dlm lumpur mmg ler susah)
suka mengurungkan diri di dalam stor sukan sekolah.. (uiksss!!)
Sila jauhkan kunci2 kereta atau kunci bilik stor dari dia!

GAMBAR HIASAN 3

cY bukan nama sebenar..Nama sebenarnya Nur Tawakal. (dia tiada syer di hospital tawakal ye)
Seorang yg funky (dapat dilihat melalui giginya..)
Bercita-cita menjadi seorang mak nyah yg berjaya..(dia seorang wanita asli ok)
Tetapi lebih seswai menjadi pakar psikatri..
Sukar untuk tido malam dan kadangkala lebih suka tido di dalam kereta yg di parking di hadapan restoran Nurul Izzah (kini sudah tidak beroperasi lagi!)
Suka melamun..dan memarahi orang lain di dalam telefon Nokia 3310 nya...
Dan suka mengilai seperti Pontianak.. (naik bulu roma)
Sila jauhkan ape-ape la yg nak dijauhkan dari wanita ini..

GAMBAR HIASAN 4

Dia bernama Ayam Belanda..bukan burung merak ye...
berasal jauh dari seberang laut...iaitu Timor Leste..(takde kena mengena ngan perpisahan kris dayanti dan kekasihnya...)
bercita-cita menjadi seorang anggota polis kerana mempunya bdn yg mantap dan tegap.
(seperti gambar hiasan)
tapi tidak berjaya dalam ujian larian kerana lari slow cam siput..
pandai bergaya dan berpenampilan seperti ramlah ram...
mempunyai sifat suka terjun bangunan...(jenuh nak menyelamatkan dia)
Mempunyai suara yg nyaring..(sakit telinga aku dok ngan dia)
Kadangkala boleh hilang ingatan dengan tiba-tiba...
plus mempunyai penyakit parkinson sperti Orix..
Sila jauhkan diri anda terus darinya..senang cite...


P/S: GAMBAR HIASAN HANYALAH SEKADAR DI PINGGIRAN...(LAGU FRANSECA PETER)
SESUNGGUHnya SAYA MERINDUI WANITA-WANITA ITU...

-aYu-

Lelaki yang Single Di dunia Sudah PupUs...


Motif apa title di atas itu?? (Tiada Motif yg genuine)

Benarkah? (katakan tidak benar..Plis..)

tetibe teringat kat ayat power Dot..

Say no to ******... hahhahahah (wat the heal.)


P/s: Dot, ko tahu tak, kadangkala ko bole jadi 'damn' lawak..!

-aYu-

Friday, April 16, 2010

Esei Bahasa Melayu Dramatis...(hihi)

Mlm tadi saya terasa seolah-olah kebosanan melanda di segenap pelusuk organ2 dan sendi ini..
Jadi saya mengambil keputusan untuk meluangkan masa bersama Dot di Sek7 Shah Alam..
Ingin dimaklumkan, Dot bukan seekor kucing, tetapi Dot merupakan seorang manusia berjantina perempuan yg dianugerahkan rupa paras yg cantik & menawan..Hahaha..
(Gelak besar ini dipanggil hilang kawalan ataupun lose control..)

Sudah agak lama juga tidak melawat bandar itu.
Ternyata banyak perubahan yg berlaku di sana..
Tatkala menjejakkan tayar kereta di bumi bertuah itu, (tayar kereta ye, bukan kaki...)
tercopong mulut ini melihat perubahan drastik yg melanda di sana.
Perubahan yg dimaksudkan menjurus kepada perubahan dari segi pembangunan, ekonomi dan sosial..
Bangunan ICT dan premis2 telah didirikan dengan bentuk dan warna yang menarik minat orang yg memandangnya. Mungkin bangunan-bangunan di sana direka oleh arkitek-arkitek yg berwibawa gamaknya..

Dan semakin ramai juga pelajar2 (penuntut lebih sesuai digunakan..),maaf, penuntut2 Universiti termasyur di negara ini bermastautin di Pusat Komersial itu. Dan dari pandangan mata kasar ini, semakin berleluasa gejala sosial yang dipanggil budaya melepak di restoran2 mamak khususnya,...
Apa yang lebih membimbangkan, tabiat merokok di kalangan lelaki dan perempuan sudah menjadi perkara biasa. Tidakkah mereka sedar bahawa merokok merbahayakan kesihatan?
Dan mereka juga seolah-olah lupa bahawa tujuan sebenar mereka berada di sana...
Ya, untuk menimba ilmu dan menggenggam segulung ijazah..(Ayat yang sungguh dramatis atau lebih mudah di panggil poyo..)

Saya mengambil keputusan untuk melepak juga. (Saya dikecualikan kerana sudah bekerja. )
Kami menghabiskan masa 2jam di Restoran Hakim. Banyak isu yang kami bentangkan.
Terutama sekali mengenai isu-isu yang bersangkut paut dengan diri kami sendiri.. (Maaf, terpaksa dirahsiakan. tidak boleh dibentangkan di dalam blog ini..)
Setelah 1 keping Roti Tampal dan air barli ais masuk ke dalam perut ini..dan juga setelah 1 keping roti tampal dan roti kosong masuk ke dalam perut Dot, (tak agak2 dot kuat makan seperti hantu raya gamaknye), kami mengambil keputusan untuk pulang ke rumah masing2.

*Segala persamaan di dlm esei ini terhadap individu tertentu adalah tidak disengajakan...Dan amat dikesali..

-aYu-

Thursday, April 15, 2010

Sweet ChiLd o' Mine - Sheryl Crow

He’s got a smile that it seems to me
Reminds me of childhood memories
Where everything was as fresh as the bright blue sky
Now and then when I see his face
It takes me away to that special place
And if I stared too long
I’d probably break down and cry

Sweet child o’ mine
Sweet love of mine

He’s got eyes of the bluest skies
And if they thought of rain
I hate to look into those eyes
And see an ounce of pain
His hair reminds me of a warm safe place
Where as a child I’d hide
And pray for the thunder
And the rain
To quietly pass me by

Sweet child o’ mine
Sweet love of mine

Where do we go?
Where do we go now?
Where do we go?
Sweet child o’ mine

Sunday, April 11, 2010

Mikail Maniac




Mikail with his Mama









-aYu-

Thursday, April 1, 2010

EENEY MEENY MINEY MO



It's really frustrating when you have to make a choice between two paths that appear to be equally important.
Either choice is going to leave you feeling guilty about something. Or maybe it’s going to result in someone being angry with you...

I believe that we live in extremely uncertain moments. I truly do not know when any given choice that I am making could, indeed, be my last one.
I hope that i could make everyone happy and agree with me so do myself...
I don't wanna be in a paranoia situation..

I'm blank now...

No.. I am not....

But... Now I'm not sure....

Please Help Me...

-aYu-

Wednesday, March 31, 2010

Info of the day..

Tallest Man in the World... (Aiyoyo..)

Xi Shun (China, b. 1951), measured 7 ft 8.95 in (2 m 36.1 cm) as a result of six measurements taken on January 15, 2005, at Chifeng City Hospital, Inner Mongolia, China.

Xi was normal height until age 16 when his height took off.
Doctors who examined him in 2005 discovered no evidence of gigantism or acromegaly.